Coevorden – Milan Lucassen start op 7 maart als griffier bij de gemeente Coevorden. Vanavond werd hij tijdens een extra raadsvergadering beëdigd, voorafgaand aan de commissievergadering.

De 40-jarige Lucassen woont in Dalfsen en kijkt ernaar uit in Coevorden te beginnen. Een griffier ondersteunt de gemeenteraad en zorgt ervoor dat het rondom de vergaderingen goed geregeld is. Ook heeft de griffier een belangrijke rol in het onderhouden van contact met inwoners. Vooral de ambitie van de raad om beter in verbinding te staan met de inwoners spreekt Lucassen aan: “Daar werd ik echt enthousiast van. Het stond mooi omschreven in de vacaturetekst en het kwam ook heel duidelijk naar voren in de gesprekken. Ik heb er zin in om dat samen met de raad op te
pakken.” Tineke Kuipers was zijn voorganger, maar zij doet vanwege haar gezondheid een stapje terug. Zij wordt plaatsvervangend griffier.

Milan Lucassen is momenteel griffier in de gemeente Montfoort. Daarvoor was hij plaatsvervangend griffier in de gemeente Alkmaar en in Woerden was hij plaatsvervangend griffier en raadsadviseur.