Oosterhesselen – Gildeslager Kempenaar uit Oosterhesselen is gisteren, maandag 24 januari, uitgeroepen tot ‘Traiteur van het jaar’ in de regio Drenthe, Groningen en Friesland. De traiteurproducten behoren tot de beste uit de regio, waardoor het bedrijf zich het hele jaar ‘Beste Traiteur van het jaar 2022’ mag noemen.

De titel wordt uitgegeven door Stichting Het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. De stichting heeft in samenwerking met Uw Slager de keuringen georganiseerd, waarbij bij meer dan 150 deelnemende slagerijen in het voor- en najaar een groot aantal producten zijn afgehaald en gekeurd.

Hieruit kwamen twintig genomineerden naar voren, waaronder dus Slagerij Kempenaar. Na de twee keuringsrondes zijn tijdens de allesbeslissende finaleronde van afgelopen maand nog eens een aantal producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: “Is het een lekker product voor de consument?”

Na het keuren van de laatste producten kwam Gildeslager Kempenaar als beste naar voren. Het team van Kempenaar is enorm trots op hun titel en het grote aantal producten dat ze zelf maakt.

Over de productkeuringen: het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische en smaakaspecten. Doordat Gildeslager Kempenaar constant bezig is met het maken van lekkere, ambachtelijke producten, is deze titel een bekroning op hun werk.