Sleen – Bram Wiering van basisschool De Fontein in Sleen is de voorleeskampioen van dit jaar in de gemeente Coevorden. In Theater/Restaurant De Deel in Sleen streden de kampioenen van dertien basisscholen in de gemeente om de hoogste eer. Bram gaat door naar de provinciale finale in april.

Lieke Schonewille en Annemarie Krijgsman, educatiemedewerkers van de bibliotheek, presenteerden de middag. Alle kinderen deden uitermate hun best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. In die opzet zijn zij zeker geslaagd.

Naast Bram waren de deelnemers Annalie Oldenhuis, Paul Krugerschool Coevorden; Jesse Winkel, Markeschool Wachtum; Elsa Seinen, Stidalschool Dalerveen; Luuk Ossel, St. Willibrordusschool Coevorden; Milo Starke, De Akker Sleen; Lotte van der Werf, De Slagkrooie Schoonoord; Salsabil Jawadi, Picardtschool Coevorden: Bart-Jan Kamps, De Schutse Aalden; Anthony Slingerland, Mijndert van der Thijnenschool Coevorden; Merel Westerveld, De Wegwijzer Geesbrug; Duuk Nicolai, Parkschool Coevorden; Alwien Snippe, BWB-school Dalen.

Ditmaal was het opvallend, dat de jongens in de meerderheid waren. In voorgaande jaren was dat vaak geheel anders.

Aan de jury was de taak om de winnaar te kiezen. Die jury bestond uit Jelly Leijten van Bibliotheek Sleen, Harm Jan Veenstra van ReadShop Coevorden en Esselien de Groot, journalist en voorzitter van de jury. Tijdens het juryoverleg werd nog een quiz gedaan.

Hoofdfoto: winnaar Bram op de stoel, omringd door de andere kandidaten.