Dalen – De vraag of er een bankje kon worden geplaatst bij het station in Dalen is vrijdagochtend ingewilligd. Het bankje is bedoeld voor degenen, die wachten op een taxi of andere vervoersmogelijkheden.

De werkgroep vervoer, veiligheid en verkeer van Dorpsbelangen Dalen nam contact op met de NS of dat mogelijk was. “We dachten”, aldus voorzitter Folkert Sinnema, “dat dat bij zo’n groot bedrijf wel even zou duren, maar binnen twee maanden was het geregeld.” Johan Voois van de NS op zijn gebeurt dacht, dat het wel even zou duren voor er een bankje beschikbaar was. Maar, Sinnema verraste hem met de mededeling dat het bankje al was geregeld.

Het bankje is afkomstig van sportpark ‘t Grootveld en werd jaren geleden, toen Ivo Opstelten burgemeester was, geplaatst op het nieuwe sportpark. Het bankje stond echter op een plek, die nauwelijks werd gebruikt.

De gemeente zorgde voor het vervoer van het bankje naar het station. Eerst namen Sinnema en Voois de schop ter hand, maar het werk werd vakkundig afgemaakt door René Vos en Berten Tichelaar van de gemeente.

Koos Vos, degene die om het bankje had verzocht, mocht natuurlijk als eerste plaatsnemen.