Sleen – De heer G. (Gerrit) Hidding (3-5-1931) en mevrouw L. Hidding-Kort (Gina) uit Sleen zijn vandaag, woensdag 27 november, zestig jaar getrouwd. De echtelieden, respectievelijk 88 en 84 jaar oud, kregen daarom bezoek van loco-burgemeester Jeroen Huizing.

Mevrouw Hidding is geboren in Buinerveen. Haar echtgenoot zag het levenslicht in Noord-Sleen, maar groeide op in ‘t Haantje.

Fiets

Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een dansavond in Odoorn. “Hij vroeg”, aldus mevrouw Hidding, “wie mij naar huis bracht. Ik antwoordde toen: mijn fiets. Hij zei daarop of zijn fiets ook mee mocht.”

Smederij

Het paar trad in Sleen in het huwelijk en woonde eerst bij de ouders van mevrouw Hidding. Na een jaar volgde een verhuizing naar Noord-Sleen, waar het paar maar liefst 55 jaar heeft gewoond. De heer Hidding was altijd smid. Eerst was hij knecht bij de familie Gebben, in 1964 nam hij de smederij over. “We hebben”, vertelt mevrouw Hidding, “maar liefst achttien jaar in een kamer van 3,5 bij 4 meter gewoond en dat met z’n vijven. Het paar kreeg namelijk twee dochters en één zoon. Toen het voorhuis vrijkwam, hebben we dat erbij gekocht. Ik hielp een handje in de smederij en deed het huishouden.”

Inmiddels wonen de heer en mevrouw Hidding alweer vier jaar in een fraai appartement in Sleen. De kinderen wonen allemaal in de buurt. Zij hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Mevrouw Hidding speelt graag bingo en rummikub en is lid van Vrouwen van Nu in Noord-Sleen.