Coevorden is een historische stad in de provincie Drenthe en heeft veel te bieden voor toeristen en bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon op zoek bent naar een gezellig dagje uit, Coevorden heeft voor ieder wat wils. Hieronder hebben we een aantal van de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Nu weten we ook echt wel dat het bezoeken van Coevorden niet te vergelijken is met een vakantie en auto huren op Kreta, maar alleen het idee dat je even buiten de deur bent en kunt genieten van het moois dat Nederland en met name het Noorden te bieden heeft, zorgt meestal al voor een gevoel van vakantie.

Kasteel Coevorden

Kasteel Coevorden is een middeleeuws kasteel gelegen in het centrum van de stad Coevorden in de provincie Drenthe, Nederland. Het kasteel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw en heeft verschillende functies gehad, zoals militaire vesting, gerechtsgebouw, gevangenis en woonplaats van de lokale adel. Het kasteel is gebouwd op een strategische locatie op een heuvel, omringd door moerassen en beekjes. Het is een imposant bouwwerk met dikke muren, torens, poorten en een slotgracht. Het kasteel heeft verschillende verbouwingen en restauraties ondergaan in de loop der jaren en is nu een van de best bewaarde kastelen in Nederland.

Hunebed D49

Hunebed D49 is een prehistorisch grafmonument gelegen tussen Sleen en Schoonoord in de provincie Drenthe, Nederland. Het is een van de grootste hunebedden van de provincie Drenthe. Het hunebed dateert uit de trechterbekercultuur (3400-2850 v.Chr.) en bestaat uit 11 draagstenen en zes dekstenen. Het is gebouwd door het stapelen van grote stenen zonder mortel. Het is onduidelijk waarom deze grafmonumenten werden gebouwd, maar vermoedelijk hadden ze een religieuze en/of sociale functie. Wil je nu graag een keer naar het prachtige Drentse Coevorden, maar heb je geen auto? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een auto huren voor een dag bij een autoverhuur.

Plopsa Indoor Coevorden (voor de kinderen)

Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt themapark voor kinderen gelegen in Dalen in de gemeente Coevorden, Nederland. Het park is gericht op kinderen tot 12 jaar en biedt vele attracties, shows en activiteiten gebaseerd op populaire kinderprogramma’s zoals Kabouter Plop, Bumba en Mega Mindy. Het park heeft meer dan 25 attracties, waaronder verschillende achtbanen, een draaimolen, botsauto’s, een klimtoren, een waterbaan en nog veel meer. Er zijn ook verschillende shows en meet-and-greet-mogelijkheden met de personages uit de televisieprogramma’s.

Nog veel meer te beleven

Uiteraard kent Coevorden nog veel meer leuke bezienswaardigheden. Het is daarom dus ook verstandig om vooraf alvast voor jezelf te bepalen waar je naartoe wilt. Afhankelijk natuurlijk van de duur van je verblijf en ook of je kinderen bij je hebt. Met alleen een stel volwassenen ga je natuurlijk niet snel naar Plopsa Indoor, terwijl het museum misschien voor een gezin met kinderen een wat minder populaire keuze is. Mogelijkheden genoeg dus, voor zowel jong als oud.