Zwinderen – 25 baantjes zwemmen in het 25-meterbad in water van 25 graden! Dat kan op zondag 25 juni in Bosbad Zwinderen! In je eentje zwemmen mag, maar de 25 baantjes zwemmen met een groepje van maximaal vijf personen mag ook. Rustig zwemmen mag, maar proberen de snelste tijd neer te zetten ook! Iedereen die meedoet krijgt een ijsje en een kleine attentie. Voor degene met de snelste tijd is een leuke prijs beschikbaar.

Gratis toegang

Op zondag 25 juni is de toegang tot het zwembad gratis. Het bad is open vanaf 11.00 uur. Meedoen aan de 25-baantjesdag kan tussen 13.00 en 17.00 uur. Het 25-meterbad (vierde bad) is die middag NIET beschikbaar voor recreatief zwemmen. Aanmelden voor de 25-baantjesdag kan tot en met zaterdag 24 juni via secretariaat@bosbad-zwinderen.nl of bij de ingang. Dankzij de gemeente Coevorden is deelname gratis in het kader van 25 jaar gemeente Coevorden.

De gemeente nodigde organisaties uit daaraan aandacht aan te schenken. Bosbad Zwinderen haakte daar graag op in.

Zwemvierdaagse

Aansluitend start op maandag 26 juni de zwem4daagse in Zwinderen. Gedurende vijf dagen, tot en met vrijdag 30 juni, dient iedereen met minimaal zwemdiploma A vier keer te zwemmen. Heb je nog geen diploma, maar zit je wel op zwemles? Dan mag je onder begeleiding van een volwassene meedoen. De zwemafstanden zijn: kinderen jonger dan 9 jaar: 250 meter (10 baantjes); 9 jaar en ouder: 500 meter (20 baantjes). De zwem4daagse kan worden gezwommen tijdens de openingstijden van Bosbad Zwinderen.

Deelname kost 6 euro p.p., exclusief entree. Inbegrepen zijn een zwemontbijt op dinsdagmorgen 27 juni (aanmelden bij de kassa toten met vrijdag 23 juni); pannenkoeken eten op woensdag 28 juni en barbecueën op vrijdag 30 juni vanaf 16.00 uur.

Aanmelden voor de zwem4daagsee kan tot en met dinsdag 27 juni bij de kassa van het bosbad. Doe je niet mee aan de zwem4daagse, maar wil je wel graag ontbijten? Dat kan! De kosten zijn 5 euro p.p. De barbecue op vrijdagmiddag is alleen voor deelnemers aan de zwem4daagse.