Dalen –  Het bestuur van vv Dalen doet op de website en via Facebook een indringende oproep aan iedereen die meent nog steeds terecht te kunnen op sportpark ’t Grootveld, bijvoorbeeld om een balletje te trappen op het pannaveldje. Daarom is het hele sportpark is tot nader order gesloten en is simpelweg verboden terrein.

Niet iets om laconiek over te doen

Het kabinet roept iedereen op om niet naar buiten te gaan als dat niet per se hoeft en om op minimaal anderhalve meter afstand van anderen te blijven. Zij doen dit niet voor niets. Het zijn verregaande maatregelen waarvan iedereen hoopt dat ze niet heel lang van kracht zullen blijven. Maar het is hoogst onverantwoord wanneer mensen zich er niet aan houden. Nederland heeft net als de rest van de wereld te maken met een pandemie. Niemand kan met zekerheid zeggen hoe die verder zal verlopen. Zeker is wel dat er momenteel heel veel mensen worden opgenomen in ziekenhuizen, dat velen van hen op de IC terecht komen, en dat heel veel mensen overlijden aan het coronavirus. Niet iets om laconiek over te doen.

Maatregelen opvolgen

Laten we daarom met z’n allen er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. En dat doen we door de maatregelen van het kabinet op te volgen. Dus, binnen blijven als er geen noodzaak is om naar buiten te gaan, minimaal anderhalve meter afstand bewaren tot anderen, geregeld de handen grondig wassen (tenminste 20 seconden lang), hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes.

Daarnaast is er de oproep om ook niet samen te komen op andere veldjes in Dalen. “Wees voorzichtig, blijf gezond, en zorg dat ook de rest van je familie gezond blijft.”