Coevorden/regio – Het aantal IDO-punten van de bibliotheken in de gemeente Coevorden is uitgebreid. IDO staat voor Informatiepunt Digitale Overheid.

In dit Informatiepunt kunnen mensen terecht met hun vragen over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, verkeersboetes, pensioen, uitkering en het zoeken naar werk. Een bibliotheekmedewerker helpt met het vinden van informatie op internet en verwijst door naar de juiste instanties. Het gaat hierbij om een gratis service.

Inloggen is voor de één een fluitje van een cent, voor anderen een bijna niet te nemen hobbel. Vandaar dat in de bibliotheek meer punten geopend zijn. De bibliotheken bieden niet alleen gratis cursussen digitale vaardigheid aan, maar bieden ook hulp aan mensen die moeite hebben met het regelen van digitale (overheids-)zaken met bijvoorbeeld de belastingdienst, het UWV, de SVB, het CAK of DUO. Iedereen is altijd welkom in de bibliotheek om het informatiepunt digitale overheid (IDO) te bezoeken, ook degenen zonder lidmaatschap.

De informatiepunten zijn geopend op de volgende dagen en tijdstippen: maandag (even weken): dorpshuis De Tiphof Geesbrug, 10.00-11.00 uur; bibliotheek Oosterhesselen, 12.00-13.00 uur; maandag (oneven weken): bibliotheek Sleen, 13.00-14.00 uur; bibliotheek Schoonoord, 14.30-15.30 uur; wekelijks: maandag, bibliotheek Coevorden, 10.30-11.30 uur; dinsdag, bibliotheek Coevorden, 13.30-14.30 uur; donderdag, bibliotheek Coevorden 18.30-19.30 uur.