Zweeloo – Oud-bestuursleden, sponsoren en vrienden van Sweelpop kwamen afgelopen vrijdag bij elkaar om herinneringen op te halen aan Sweelpop. In totaal kwamen zo’n zestig belangstellenden naar De Spil in Zweeloo om alle materialen en documentaires, samengesteld door Geert Kiers te bekijken.

Tijdens de expositie werden drie documentaires getoond, waarbij veel gelachen werd om alle herinneringen. De rommelmarkt in de zomermaanden is nog steeds een begrip voor Sweelpop, waar op een platte kar spullen per opbod worden aangeboden. Daarnaast was er ruimte voor interviews die met artiesten werden afgenomen, waaronder van Herman Brood met opvallende uitspraken als “Ik houd eigenlijk helemaal niet van muziek, maar wel van een rock ‘n rollwipje in de bossen’’. Door de interviews werd benadrukt welke artiesten de afgelopen veertig jaar de revue passeerden, onder wie BLØF, Golden Earring, Ilse DeLange, Anouk en Racoon.

Materialen

Er was veel materiaal van oud-bestuursleden, maar ook uit het eigen archief. Verschillende generaties vrijwilligers kwamen met elkaar in gesprek. Zo kwam ter sprake dat de PA, het mengpaneel, was opgebouwd vanuit het metaal van de wipwap. Wonder boven wonder kwam de Prinses van Zweeloo-award boven water na vijftien jaar afwezigheid. De vrijwilligers van Sweelpop wonnen deze prijs in 1994. Verder waren er oude tourshirts van Golden Earring waarvan Sweelpop onderdeel uitmaakte, krantenartikelen, Sweelpopkranten en artiestenboeken van de afgelopen jaren.

Sweelpop pils

In samenwerking met de Sweeler Bierbrouwers is een heerlijke pils gebrouwen voor de zomer. Binnenkort is het pilsje te koop bij de Coop in Aalden en het pils wordt geschonken tijdens Sweelpop op vrijdag 19 augustus.

Alle informatie over Sweelpop staat op Instagram, Facebook en de website.