Coevorden/regio – Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) heeft een profielschets van de nieuwe wethouder samengesteld en vandaag op de website van de partij gepresenteerd.

In de profielschets staan de vaardigheden en eigenschappen die de opvolger van de per 1 maart vertrekkende Jan Zwiers moet bezitten. Zowel de raadsfractie als het bestuur van BBC2014 hebben aan deze profielschets bijgedragen. Kandidaten kunnen vanaf heden tot 3 februari 12.00 uur reageren.

Zorgvuldigheid

De partij hoopt binnen afzienbare termijn de vacature te kunnen invullen. Fractievoorzitter Ferry Booij van BBC2014 benadrukt dat de snelheid niet ten koste mag gaan van de zorgvuldigheid. “We denken zeker niet dat het maanden moet gaan duren, maar het proces vraagt ook een zorgvuldige benadering.”

In de profielschets staat onder meer: “Onze uitgangspunten zijn vertrouwen in de kracht van de samenleving en het verbinden van groepen in onze gemeente. Dorpen en wijken mogen zichzelf zijn, waarbij je dorpen niet gelijk moet willen behandelen. Wij zetten ons in voor een goede balans tussen buitengebied en stad.”

Twee plus vier

BBC2014 is opgericht in 2013 en won de verkiezingen in 2014 met een resultaat van zes zetels en groeide bij de verkiezingen in 2018 naar negen zetels. BBC2014 zoekt een wethouder voor ‘2 plus vier’. Dat betekent, dat een wethouder wordt gezocht voor de komende twee jaar tot de verkiezingen, maar met nadrukkelijk de wens om ook kandidaat te zijn voor de bestuursperiode daarna.

Voorwaarden

De toekomstige wethouder moet beschikken over onder meer analytisch vermogen en oordeelsvorming, bekendheid en/of verbondenheid met de gemeente en de regio, de nieuwe wethouder moet snel kunnen schakelen, zich inleven en anticiperen. Ook financieel inzicht, gerichtheid op ondernemers en maatschappelijke interesse zijn voorwaarden, evenals echt en oprecht contact kunnen maken met anderen en politieke sensitiviteit.

De portefeuille van de nieuwe wethouder bestaat uit, in overleg met de andere leden van het college van burgemeester en wethouders, verbindend besturen, financiën, economie, werkgelegenheid, recreatie en toerisme, wonen en leefbaarheid, grondbedrijf, vastgoed en economie en beroepsonderwijs.

De complete profielschets is HIER te lezen.

Lees ook:

Wethouder Jan Zwiers verlaat gemeente Coevorden