Coevorden – Wethouder Jan Zwiers (BBC2014) vertrekt per 1 maart als wethouder van de gemeente Coevorden. Hij wordt directeur van voetbalclub FC Emmen. Wethouder Zwiers: “Ik heb het nog altijd heel erg naar mijn zin bij de gemeente Coevorden, maar soms komt er een kans voorbij die je wel móet inkoppen” om in voetbaltermen te spreken.

Jan Zwiers begon in april 2018 aan zijn tweede termijn als wethouder in Coevorden voor de partij Belangen Buitengebied Coevorden. “Het is een prachtige functie en ik heb in de afgelopen jaren veel mooie dingen mogen doen en mogen leren. Met een geweldig college dat een hecht team is, met een fijne gemeenteraad, een kundige organisatie, ondernemers en vooral ook inwoners hebben we geweldige stappen gemaakt.”

Trots

“Ik ben trots op de gemeente Coevorden en trots op wat we in de afgelopen zes jaar gerealiseerd hebben. Hoe leuk het ook nog is, toen de vraag van FC Emmen kwam kon ik deze niet naast mij neerleggen. Dit is zo’n mooie kans. Voetbal is mijn passie, de club heeft goeie ambities, zet Drenthe nog meer op de kaart en is daarom belangrijk voor de hele regio. Ooit speelde ik er zelf even en nu kan ik op een heel andere manier iets toevoegen aan de organisatie. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Opvolger

De fractie en het bestuur van BBC 2014 gaan op zoek naar een opvolger voor Jan Zwiers die namens de partij plaats kan nemen in het college. De partij zoekt een energieke verbinder en hoopt die zeker binnen de regio op korte termijn te vinden. Jan Zwiers: “De samenwerking en de sfeer binnen de BBC-fractie en het bestuur van de partij is heel goed. Ik heb dat altijd als heel mooi en bijzonder ervaren. Er is vast een bestuurder die zich graag voor onze partij wil inzetten.”

Gedreven wethouder

Burgemeester Bert Bouwmeester snapt de keuze van wethouder Zwiers: “Ik begrijp heel goed dat hij deze kans grijpt. Voor ons betekent dit het vertrek van een heel gedreven wethouder. Jan is een bijzonder loyale en inspirerende collega die we zeker gaan missen.”