Coevorden – In galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat opende Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning, zaterdagmiddag een nieuwe expositie.

Elk jaar is in januari en februari in Kunst op Vijf een expositie te zien ter nagedachtenis aan Mira Keuenhof, initiatiefnemer en voormalig voorzitter.

Het thema is ditmaal ‘Onbeperkt Coevorden’ met kunst van cliënten van Cosis. Daarnaast toont ook Arjan Woelders enkele werken. Minno de Roo, voorzitter van het Coevorder Kunstenaarscollectief, was blij verrast daarbij een portret van Mira Keuenhof te ontdekken.

Jetta Klijnsma prees de inzet van alle partijen voor de totstandkoming van de expositie en het feit dat er zoveel aandacht is voor kunst. Bovenal gaf zij de cliënten van Cosis een pluim. “Het is werkelijk prachtig werk van jullie. Ik hoop, dat veel mensen een kijkje komen nemen.” De cliënten van Cosis werden beloond met een groot applaus.

Klijnsma telde af bij de opening en bij nul gingen de handen in de lucht. Daarna was het tijd om de prachtige werken te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje en accordeonmuziek van Jurgen Nijenbanning.

De expositie duurt tot en met donderdag 20 februari. Kunst op Vijf is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie staat op de website van Kunst op Vijf.