Dalen/regio – Er zijn in deze periode weer informatieavonden over de mogelijke komst van een zonneroute langs de 40 kilometer lange A37 in Drenthe. De provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep, netbeheerder Rendo en Rijkswaterstaat onderzoeken hoe de bermen en op- en afritten langs de A37 kunnen worden benut voor de opwekking van zonne-energie.

Tijdens de informatieavonden wordt het esthetisch programma van eisen gepresenteerd door architectenbureau Studio Marco Vermeulen. Daarin wordt de vormgeving van de zonneroute beschreven in een algemene visie en daarnaast vastgelegd in eisen en randvoorwaarden. De inbreng vanuit eerdere informatieavonden is hierin verwerkt.

Daarnaast worden de planning en voortgang van het project besproken en is er ruimte voor het stellen van vragen.

In restaurant Cornelis aan de Hoofdstraat 29 in Dalen vindt de informatieavond plaats op woensdag 22 januari vanaf 19.30 uur.

Op donderdag 23 januari vanaf 19.30 uur is er een bijeenkomst in het Van der Valkhotel in Nieuw-Amsterdam. Afgelopen week waren er reeds bijeenkomsten in Hoogeveen en Nieuwlande.

Lees ook:

Er komen weer informatiebijeenkomsten over de zonneroute langs de A37