Coevorden/regio – Van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september is de NOC*NSF Nationale Sportweek. Coevorden is gaststad en zet deze hele week in het teken van ‘Coevorden, weer terug naar de sport’.

Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn.

Tour per bakfiets

Dat wil ‘Drenthe beweegt’ graag laten zien door in de Nationale Sportweek met een speciale bakfiets alle gemeenten aan te doen. ‘Drenthe beweegt’ zorgt, samen met de twaalf buurtsportcoachteams, voor een spectaculair programma. ‘Drenthe beweegt’ is de uitkomst van de samenwerking tussen de provincie Drenthe en alle gemeenten, samen met diverse partners.

De NOC*NSF Nationale Sportweek wordt vrijdag 17 september officieel geopend in Coevorden. De tour door de provincie start op zaterdag 18 september in Hoogeveen, waarna de tour alle gemeenten aandoet. Het slot is weer in de gemeente Coevorden. De ‘aanvoerders’ van de ambities in het Sport- en Preventieakkoord stappen om en om op de bakfiets langs passende locaties in de gemeente. Aan het einde van de middag parkeren zij de bakfiets op golfbaan DGC De Gelpenberg in Aalden. Op het podium kijken ze terug op de Nationale Sportweek en brengen ze alle partners van het Sport- en Preventieakkoord in beweging. Met een aftermovie van de afgelopen tien dagen komt een einde aan de week: ‘Coevorden, weer terug naar de sport.’

Kijk voor meer informatie over de route van de bakfiets en voor de lokale programma’s in de week van de sport op drenthe-beweegt.nl/sportweek.