Oosterhesselen – In de kerk van Oosterhesselen zijn dit weekend schilderijen en foto’s te bezichtigen. De expositie met als thema ‘Op portret’ is georganiseerd door Hesselen Cultureel.

Susan Ekkel, Thea Gerritsen, Bouwien Bonkes, Henk Eefting, Anneke Bloema en Alieke Eising tonen hun werk. Morgen, zondag 4 september, is de expositie geopend van 12.00 tot 16.30 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het atelier van Susan Ekkel, Langbos 64 in Oosterhesselen, zondag geopend van 11.30 tot 16.30 uur.

Verhalen, gedichten en muziek

Tevens wordt door Hesselen Cultureel, als vervolg op de verhalenavond in mei, vanavond vanaf acht uur het tweede deel van het project ‘Rondom de oude toren’ gehouden. Op de Brink wordt de eerste bundel met uitgekozen verhalen en gedichten aangeboden aan wethouder Bea Meppelink. Na de presentatie van verhalen en gedichten treedt de formatie Pick ’n Shovel op.

Cultuurpad-in-de-kijker

De activiteiten zijn mede in het kader van het Cultuurpad-in-de-kijkerweekend in Gees, Oosterhesselen Benneveld. In dit weekend kan tijdens een wandeling van een deel van het Cultuurpad (12,5 km) een bezoek worden gebracht aan Oosterhesselen. De wandeling gaat van Gees via Oosterhesselen en landgoed De Klencke naar Benneveld. De start van dit traject is bij het kantoor van Tourist Info aan de Dorpsstraat 43 in Gees. Het routeboekje is verkrijgbaar bij de kantoren van Tourist Info en de Readshop in Coevorden voor 9,95 euro. Daarnaast zijn de trajecten van de route online beschikbaar. Het gedeelte Gees-Oosterhesselen is hier te zien en Oosterhesselen-Benneveld is via deze link te bekijken. Ook alle andere trajecten staan op de website welkomincoevorden/cultuurpad.