De Open Atelierdagen in de gemeente Coevorden vonden dit weekend plaats. Op maar liefst 36 locaties, verspreid over de hele gemeente, waren werken van zo’n 45 kunstenaars te zien. Dat gaf een zeer gevarieerd beeld van alle kunstdisciplines.

Dit jaar vonden de atelierdagen al voor de twintigste keer plaats. Al sinds jaar en dag zijn de locaties herkenbaar aan de wimpel in regenboogkleuren. Op de Facebookpagina stonden de afgelopen dagen al heel wat voorproefjes. De Open Atelierdagen worden altijd goed bezocht, al kan dat per locatie verschillen.

Ateliers en andere locaties in Aalden, Benneveld, Coevorden, Dalen, Gees, ’t Haantje, Meppen, Noord-Sleen, Oosterhesselen, Schoonoord, Sleen, Zweeloo en Zwinderen zetten hun deuren open.

Expositie Concrea

In Concrea aan de Slenerweg in Schoonoord is afgelopen vrijdag een expositie geopend, die dus ook tijdens de Open Atelierdagen te bekijken was. De tentoonstelling met het thema ‘Vreemde Vogels’ duurt tot en met zondag 26 mei. Het gaat om werk van twaalf kunstenaars: Anneke Bloema, Wijna Booij, Arie Ekkel, Anke Hoefs, Lisette Kolk-Scheffer, Martha Marjenburgh, Marion Mencke, Peter Oosterhout, Aart Stuit, Gerard van Amstel, Roland van Balen, Caroline Verschoor. De expositie is aangevuld met een ‘Wall of fame’ met (reproducties van) werk van beroemde kunstenaars en een ‘Wall of innocence’ met kindertekeningen van vreemde vogels. Concrea is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.