Het lijkt erop dat het gemeentebestuur van Coevorden een meester is geworden in het ontwijken van de mening van de lokale bevolking. Als er één ding is waar ze in uitblinken, is het wel in het negeren van de noden en zorgen van de inwoners.

Voorzitter Roeland Hup heeft het treffend verwoord: ze worden bedolven onder een lawine van kritiek. Het parkeerdek van de Gansehof is blijkbaar net zo ontoegankelijk als het vinden van een eenhoorn in een hooiberg en de Molenbelt staat altijd zo vol als een overboekte trein op een maandagochtend. Alsof dat nog niet genoeg is, lijkt het parkeren aan de Weeshuisweide net zo plotseling te zijn verdwenen als de sokken in de wasmachine.

Ik zou bijna medelijden krijgen met de ondernemers, ware het niet dat het zo komisch is hoe het gemeentebestuur hun zorgen negeert. Zonder parkeerplaatsen zijn de klanten net zo moeilijk te vinden als een verloren naald in een hooiberg. En laten we eerlijk zijn, zonder klanten hebben de ondernemers net zoveel kans op overleven als een ijsblokje in de Sahara. Het is duidelijk dat het gemeentebestuur de boot heeft gemist als het aankomt op het belang van voldoende parkeerplaatsen. Want laten we wel wezen, als de klanten niet kunnen parkeren, kunnen ze net zo goed naar de concurrent gaan die wél zorgt voor voldoende parkeergelegenheid.

Het idee dat de parkeerplaatsen op de Markt moeten blijven, lijkt een hardnekkig punt van zorg te zijn. Het lijkt erop dat het gemeentebestuur eerder een rotsblok dan een luisterend oor heeft als het aankomt op het serieus nemen van de behoeften van de lokale ondernemers en inwoners. En laten we het niet eens hebben over de bewegwijzering naar de parkeerterreinen. Als die net zo onduidelijk is als het beleid van het gemeentebestuur, dan zijn we gedoemd tot eeuwig rondjes rijden als verloren zielen in een doolhof.

Kortom, het lijkt erop dat het gemeentebestuur van Coevorden meer bezig is met het maken van plannen die even onpraktisch zijn als een paraplu in een tornado, dan met het luisteren naar de stem van de bevolking. Misschien wordt het tijd dat ze hun cynisme inruilen voor een flinke dosis gezond verstand en een vleugje humor, voordat ze zichzelf nog verder in de nesten werken.

Jan Veenstra