Dalerveen/Coevorden – Arnoud ter Bruggen heeft een groot Raptim-hart, maar toen de 30-jarige inwoner van Dalerveen alles op een rijtje ging zetten won het verstand van de eerzucht. “Werk en privé zijn voor mij steeds moeilijker te combineren met voetbal. Dat is de reden dat ik in sportief opzicht een stapje terug doe”, zegt de geroutineerde centrale middenvelder.

Ter Bruggen speelt komend seizoen bij zondag vierdeklasser DSC’65 in Dalerveen. Sportpark De Hoop ligt op een steenworp afstand van zijn huis. “Het is wel degelijk een lastige afweging geweest, want ik had met Raptim graag het karwei willen afmaken. Ik doel dan op de promotie naar de tweede klasse. Daar had ik mijn zinnen helemaal op gezet, maar door de stop van het voetbalseizoen bleek dat helaas niet mogelijk. Er nog een jaar aan vastknopen was een optie, maar qua intensiteit niet realistisch.”

Discipline

Arnoud ter Bruggen speelde als jong broekie van amper zestien jaar al regelmatig mee in de hoofdmacht van Raptim. Binnen de huidige selectie was hij inmiddels één van de oudere spelers. Als routinier heeft Ter Bruggen gezien hoe het moet én hoe het niet moet. “Als je wilt slagen, draait het allemaal om mentaliteit. Ik probeerde vooral te stimuleren door het goede voorbeeld te geven. Ik had vooral een coachende rol.” Hij creëerde als centrale middenvelder graag kansen en als de aanvallers ze soms onbenut lieten, dan deed hij het gewoon zelf. “Ik pikte af en toe gelukkig wel een doelpuntje mee.”

Mooie periode

Arnoud ter Bruggen heeft de gehele jeugdopleiding bij Raptim doorlopen en kwam al op jonge leeftijd in voor de Drentse selectie. Ondanks zijn liefde voor Raptim maakte hij zes seizoenen geleden al een tijdelijke overstap naar DSC’65. “Dat had te maken met het feit dat mijn vrouw en ik besloten een huis in Dalerveen te kopen. Bovendien speelde een aantal vrienden in de hoofdmacht van DSC’65. Na twee seizoenen heb ik toch weer de keuze voor Raptim gemaakt, simpelweg omdat ik graag weer op een hoger niveau wilde voetballen. Ik kan terugblikken op een bijzonder mooie periode bij Raptim en zal de sfeer op Klinkenvlier zeker gaan missen. Ik krijg er zeker iets moois voor terug, want ook DSC’65 is een echte familieclub”, besluit Ter Bruggen.

Tekst en foto: Raptim.