Emmen – Na vier jaar trouwe dienst bij FC Emmen vertrekt de 31-jarige aanvoerder Anco Jansen naar NAC Breda. “Sinds Jansen in 2017 in Drenthe neerstreek, ging het crescendo met de club. In zijn eerste seizoen in het rood-wit promoveerde FC Emmen voor het eerst in de geschiedenis naar de eredivisie”, aldus FC Emmen.

In de 1-3 overwinning in de finale van de play-offs was hij bij ieder doelpunt betrokken. Zelf nam de ‘Messi van de Meerdijk’ de bevrijdende 1-2 voor zijn rekening. Hij zal voor altijd een van de promotiehelden zijn. Eenmaal in de eredivisie schitterde Jansen vanaf de linkerkant vaak met prachtige acties. Zo liet hij vorige week tegen PSV nog een fantastisch én functioneel passje zien. Ook scoorde de publiekslieveling regelmatig belangrijke goals, waarvan vooral het afstandsschot tegen ADO Den Haag op 10 februari 2019 bij veel Emmenaren nog op het netvlies staat. Dat was een keiharde pegel in de kruising, die vlak voor tijd een 3-2 overwinning betekende. “En wat te denken van de 2-0 tegen FC Twente in de 93ste minuut, waarmee ook toen de drie punten definitief in Emmen bleven.”

Vorig seizoen kampte Jansen met een vervelende blessure, waardoor hij minder aan spelen toekwam. Uiteindelijk speelde hij 89 officiële wedstrijden voor FC Emmen, met als laatste optreden afgelopen zondag tegen Willem II.