Coevorden – Aan ‘We dromen de zalen vol’ hebben vierhonderd instellingen uit de (podium)kunstensector samengewerkt met als doel een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland te verspreiden. Ook Theater Hofpoort werkte eraan mee.

Het Flint Theater in Amersfoort vroeg cabaretier Jan Beuving een column op maat te schrijven voor haar vrienden en zakelijke sponsoren. Dit als alternatief voor de jaarlijkse uitnodiging voor het bezoek van een voorstelling die ze normaal gesproken ontvangen.

Die column beschrijft de schoonheid en magie van een lege zaal en de belofte die een lege zaal herbergt. En dat, zolang de zalen leeg zijn, die belofte alleen maar groter wordt. Dat, als de zalen weer open mogen, die belofte wordt waargemaakt. Tot die tijd ‘Dromen we de zalen vol’.

Die column raakte meer mensen dan alleen de vrienden en sponsoren van het Flint Theater. Als een lopend vuurtje verspreidde de tekst zich onder theatermakers, acteurs, regisseurs, orkesten, impresariaten, schouwburgen, producenten en gezelschappen.

Daarop werden vijf artiesten -Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (klassieke muziek) en Simone Kleinsma (musical)- gevraagd de tekst uit te spreken. Samen met danser Uri Eugenio en de pianisten Hannes Minnaar, Iris Hond, Helena Basilova en Yang Yang Cai zijn zij te zien in een visueel kunstwerk van een kleine twee minuten.