Eindelijk is het zover, jullie hebben maanden uitgekeken om op vakantie te gaan en hebben, net als ontzettend veel andere Nederlanders, de keuze gemaakt om lekker met de auto op vakantie te gaan. Ontzettend slim, want niet alleen scheelt het je vaak een hoop geld, maar geeft je ook de vrijheid om zelf te kunnen bepalen hoe vaak je bijvoorbeeld stopt. Dit wordt in een vliegtuig natuurlijk vrij lastig. Daarbij heb je ook het voordeel dat je helemaal zelf bepaalt hoe laat je vertrekt en of je misschien zelfs nog wel ergens onderweg blijft overnachten. Kies je voor dit tweede, dan is het kopen van een goede sporttas voor heren om je kleding voor die dag mee te nemen wel zo handig. Zo hoef je namelijk niet je hele koffer uit te pakken. Hoe slim is dat? Omdat er daarnaast nog veel meer handige tips zijn, willen we er graag nog een aantal met je delen.

Zorg dat je de route alvast plant

Wanneer je voor het vijfde jaar op rij naar het Gardameer rijdt, snappen we heel goed dat je precies weet hoe je hier naartoe moet rijden. Toch is het wel verstandig om je route alsnog te plannen. Allereerst kan het zijn dat er aan de weg wordt gewerkt, maar is het ook prettig om voor jezelf en ook de rest te weten wanneer jullie bijvoorbeeld even ergens willen stoppen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen op de achterbank niet ieder tien minuten vragen wanneer jullie pauze gaan houden en weet ook jij wanneer het tijd is om even de benen te strekken. Vooral met een rit van ruim twaalf uur, is het wel belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen en even de benen te strekken.

Zorg voor een aparte tas met spullen

De mensen die regelmatig met de auto op vakantie gaan, weten natuurlijk als geen ander hoe verstandig het is om een tas in te pakken met spullen die je bij de hand wilt hebben. Wat dacht je van wat eten en drinken, maar ook het paspoort en andere papieren zijn belangrijk. Koop daarom bijvoorbeeld een mooie grote rieten tas met rits, zodat je deze ook kunt gebruiken tijdens de vakantie, bijvoorbeeld als strandtas. Er is namelijk niets zo vervelend als wanneer de kids dorst hebben, je ze iedere keer moet vragen nog even geduld te hebben omdat je de tas met boodschappen achterin de auto hebt staan.

Laat je auto nakijken

We zouden het bijna vergeten, maar wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je je auto voor vertrek even laat nakijken. Ook wanneer je niets vreemds aan je bolide merkt, kan het zijn dat er toch iets niet helemaal goed is. De meeste garages hebben daarom een zomercheck, waarbij ze kijken naar allerlei verschillende punten die te maken hebben met veiligheid. Natuurlijk kan er ook dan altijd iets gebeuren, maar de kans dat je zonder koelvloeistof komt te staan, is vrij klein. Je kunt dus beter het zeker voor het onzekere nemen, want met een stel kinderen langs de Route du Soleil op de vluchtstrook staan is geen pretje.