Gaan jij en je gezin binnenkort met de auto op vakantie? Dan is dat vaak voor de kinderen een enorme belevenis kunnen we je vertellen! Vooral wanneer het de eerste keer is, is de kans groot dat ze zich er enorm op zullen verheugen. Toch zien we dat dit vaak al na een paar uur rijden enorm tegenvalt, aangezien veel kinderen geen besef hebben van tijd. Je kunt je dus wel voorstellen dat een autorit naar het Gardameer veel impact kan hebben op de sfeer in de auto. Helemaal wanneer je er als ouders voor kiest om in één stuk door te rijden, iets wat als je het ons vraagt alles behalve verstandiger is, maar ieder zo zijn eigen ding. Om het toch wat leuker te maken onderweg, hebben wij een aantal handige tips voor je. De eerste tip die we je alvast willen meegeven, is dat het aanschaffen van een totebag voor de lekkernijen onderweg een aanrader is. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf.

Zorg voor een goede auto

Niet direct een tip voor onderweg, maar wel een tip die het allemaal een stuk makkelijker maakt kunnen we je vertellen. Om ervoor te zorgen dat jullie gedurende de komende tien tot veertien uur prettig en comfortabel kunnen zitten, is een goede auto een absolute must. Niet alleen voor de ruimte, maar ook voor de veiligheid is dit veel verstandiger. Kies je voor een relatief nieuwe auto, dan is deze uitgerust met allerlei verschillende rijhulpsystemen, die het je tijdens het rijden een stuk makkelijker maken. Je kunt je wel voorstellen dat dit ontzettend welkom is, vooral wanneer je een paar honderd kilometer door Duitsland moet, waar het vaak alleen maar rechte stukken zijn.

Zorg dat je regelmatig stopt

Heb je een elektrische auto, dan is het logisch dat je wat vaker moet stoppen. Alhoewel het opladen van een Tesla of soortgelijke auto met dezelfde actieradius in principe maar twee of drie keer nodig is als je naar Italië rijdt. Met een actieradius van 600 kilometer kom je in ieder geval een heel eind. Uiteraard zal dit wat lager uitvallen omdat je auto is volgeladen, maar is het ook dan niet verstandig om 400 kilometer zonder even te stoppen door te rijden. Ons advies is om iedere twee uur even een kwartier de auto langs de kant te zetten en niet alleen de benen te strekken maar ook even een frisse neus te halen. Belangrijk is wel dat je alle waardevolle spullen meeneemt. Koop daarom een mombag, zodat je je telefoon, sleutels en andere spullen gemakkelijk mee kunt nemen. Nog verstandiger is om bij een tankstation te stoppen, zodat je bijvoorbeeld even een kopje koffie kunt drinken en meteen ook wat extra energie krijgt.

Zorg voor voldoende vertier voor de kinderen

Je hebt net kunnen lezen dat de actieradius van een Tesla voldoende is om een flink stuk achter elkaar door te kunnen rijden. Verstandig is het niet, maar stel dat de kinderen slapen, wat doe je dan? Omdat de kans groot is dat ze het grootste deel van de tijd lekker wakker zijn, is het belangrijk om voldoende voor hen mee te nemen. Neem bijvoorbeeld niet alleen een goed gevulde tas met wat eten en drinken mee, maar zorg er ook voor dat ze voldoende te spelen hebben. Nu hebben de meeste kinderen tegenwoordig wel een iPad of telefoon, maar is het wel handig dat ze deze ook in de auto op kunnen laden.