Coevorden – Tot en met zondag 23 mei kunnen klanten bij Coop Martijn Seiger aan de Rembrandtlaan meesparen voor gratis sport- en spelmaterialen voor basisscholen in de buurt.

Tijdens de Doekoe-scholenactie ontvangen klanten van Coop bij aankoop van geselecteerde actieproducten zogenaamde Doekoe-munten. Deze kunnen zij bij Coop Martijn Seiger doneren aan scholen uit de buurt. De deelnemende scholen zijn de Parkschool, Panta Rheischool, Mijndert van der Thijnenschool en Wilhelminaschool. Het thema is ‘Pingel Doekoe binnen jouw school’.

Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan het eind van de actie aan sport- en spelmaterialen mogen besteden, van voetballen en pionnen tot skippyballen en stoepkrijt.

Martijn Seiger: “Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Met deze actie hopen we in eigen buurt het verschil te maken door kinderen aan te sporen om samen te spelen en bewegen. Tijdens én buiten schooltijd!”

De school die tijdens de landelijke actie het hoogste bedrag binnenhaalt, wint een speeltoestel ter waarde van 8.000 euro. De actie van Coop vindt plaats in samenwerking met Arla Foods en Unilever.

Kijk voor meer informatie op www.coop.nl/doekoe.