Dalen – Lammy Epping-Ruinemans uit Dalen is sinds enige tijd de trotse eigenaar van een pedicurepraktijk, die zij combineert met haar werk bij drogisterij Annico in haar woonplaats.

“Ik wilde dat al heel lang, dat vind ik heel mooi werk om te doen. Ik heb eerst de basisopleiding voor pedicure gevolgd en daarna heb ik de opleiding voor medisch pedicure gedaan. Dat betekent dat ik ook mensen met bijvoorbeeld reuma en diabetes mag behandelen”, vertelt Lammy.

Steeds meer mensen weten de weg naar haar praktijk te vinden. “Het is toch vooral mond-tot-mondreclame. Zo is mijn klantenkring al flink gegroeid, ik heb het dan ook behoorlijk druk.”

Kwaliteit

Zij is lid van ProVoet, een brancheorganisatie voor de belangen van pedicures. Dat bordje prijkt dan ook op de woning van de familie Epping aan de Pelmolen 5. Daarnaast staat haar pedicurepraktijk in het KRP-register (Kwaliteitsregister Pedicures). ProCERT is de ontwikkelaar van het KRP om de kwaliteit binnen de pedicure te verbeteren en te waarborgen.

Bezige bij

“Vorig jaar”, aldus Lammy, “heb ik mijn opleiding afgerond en ben meteen met mijn praktijk begonnen, die heel goed loopt.” Zij heeft de opleiding versneld gedaan en was dan ook vaak in de avonduren druk. “Dat was voor mijn gezin met man Harry en dochter Marlie en Alison ook niet altijd gemakkelijk”, stelt Lammy, die bij velen bekend staat als een bezige bij. Niets is haar teveel gezien haar positieve instelling.

Werklust

Lammy is de dochter van Albert en Aly Ruinemans. Albert, helaas in 2010 overleden, en Aly waren altijd heel druk. De werklust heeft Lammy dan ook van huis uit meegekregen. Net als haar ouders is Lammy een enorme doorzetter. Ook zij is actief in de Daler samenleving. In 1994 deed Lammy mee aan de Miss Summerverkiezing en zij zat enige jaren in de organisatie van het evenement.

Super

Blij en trots toont zij haar pedicureruimte aan huis. In de woning aan de Pelmolen in Dalen heeft zij afgelopen jaar deze ruimte ingericht, die er fraai uitziet. Zij is blij met de stap, die zij heeft gezet. “Het is super als je ziet dat mensen na een behandeling met een blij gezicht vertrekken. Daar krijg ik een heel goed gevoel van. Ik ga graag met mensen om.”

Drogisterij

Tijdens de opleiding was het onderdeel anatomie haar niet vreemd. “Dat kwam ook al aan bod tijdens de opleiding voor de drogisterij.”

Daarmee doelt zij op haar werk bij drogisterij Annico, waarvan Lammie één van de bekende gezichten is. Zij werkt er al bijna 25 jaar en blijft dat zeker doen. “In de begintijd werkte ik bij drukkerij Edoprint, daarna zowel bij Edoprint als Annico. Na enkele jaren stapte ik volledig over naar de drogisterij.” Lammy werkt er drie dagen in de week. “Nog steeds met heel veel plezier, ik heb het erg naar mijn zin bij Henk en Hanneke.”

‘Ik ga ervoor’

“Het werk in de drogisterij is een prima combinatie met mijn pedicurepraktijk. Iets wat je mooi vindt, ga je toch voor”, besluit de altijd enthousiaste Lammy.

Pedicurepraktijk L.G. Epping-Ruinemans, Pelmolen 5, Dalen, 0524-553466.

Bron: Lelie van Dalen