Coevorden – De nieuwe locatie van Tuindeco International aan de Europark Allee op het Europark werd vanmiddag officieel geopend. Burgemeester Renze Bergsma verrichtte daarbij de openingshandeling. Gerard Streuer, commercieel directeur, heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder zijn schoonouders die de grondleggers waren van dit bedrijf. Ook vroeg hij nadrukkelijk applaus voor alle medewerkers.

Het begon destijds in 1993 heel klein, maar inmiddels is Tuindeco een bedrijf van formaat. “Ik ben werkelijk onder de indruk”, aldus burgemeester Bergsma. Tuindeco International is een groothandel in tuinhout en aanverwante producten zoals blokhutten, overkappingen, sauna’s, speeltoestellen, tuinmeubelen en meer. Het bedrijf levert aan dealers en wederverkopers via een wereldwijd netwerk.

Op het terrein op het Europark staan negen hallen met een oppervlakte van maar liefst 60.000 m2. “We willen de grootste van Europa worden”, aldus Streuer. “Dat is een uitdaging, maar we gaan ervoor.” Het bedrijf heeft aan Duitse zijde van het Europark nog een optie op een aantal hectare.

Burgemeester Renze Bergsma uitte zijn waardering over het bedrijf en ging in gesprek met de grondleggers van het bedrijf. Na zijn openingshandeling was het tijd voor rondleidingen over het omvangrijke terrein.