Coevorden is een leuke stad in het prachtige Drenthe en hier zijn een aantal fantastische wandel- en fietsroutes voor de liefhebbers. Ontdek de betoverende natuur en historische plekken. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de volgende adembenemende wandelroutes.

Stadswandelingen

Coevorden heeft een rijke geschiedenis en je kunt er optimaal van genieten tijdens stadswandelingen als de Vestewandeling of Scherven van een stad. De routes leiden door het hart van de stad, langs prachtige monumenten en door het stadspark met de gracht, waarin de stervorm van de vesting is terug te vinden. Ook kom je langs het kasteel van Coevorden en andere historische plekken die laten zien hoe belangrijk deze stad was als toegang tot het noorden van Nederland. Breng ook je shoftshell regenjas mee in het geval het begint te regenen. Wat is softshell vraag je je misschien af. Softshell is een technische stof die zowel wind- als waterafstotend is. Superhandig dus. Geniet van de levendige sfeer en pauzeer even bij een van de gezellige terrasjes om lekker te ontspannen.

Pieterpad

Houd je meer van lange wandelingen? In dat geval kun je het Pieterpad lopen, dat door de gemeente Coevorden loopt. Zo is er de etappe van Sleen naar Coevorden (circa 16 kilometer) en de route van Coevorden naar Hardenberg (ongeveer 20 kilometer). De routes voeren door de fraaie landschappen in de gemeente en een deel van Overijssel. Geniet van de vrede en schoonheid van de natuur op deze onvergetelijke tocht. Neem voor de zekerheid je regenjas mee in het geval het gaat regenen op deze lange tocht.

Rondje grensstreek

Het ‘Rondje grensstreek’ is een ontspannen wandeling van ongeveer 20 kilometer door weilanden, akkerland en houtwallen rondom Coevorden. Met een geschatte duur van drieënhalf uur voert deze route je langs de mooiste landschappen en biedt het een mix van verharde en onverharde paden. Je zult hier helemaal kunnen ontspannen in de rust en stilte van het platteland terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid van de grensstreek. Deze route is perfect voor wandelaars die op zoek zijn naar een rustige en vredige omgeving om te verkennen.

Prachtige fietsroutes

Coevorden heeft voor fietsliefhebbers ook een ruim aanbod aan prachtige fietsroutes. Stap op de fiets en verken het platteland van Drenthe en Overijssel. Kijk online dus ook even naar de verborgen pareltjes langs kronkelende paden en pittoreske wegen. Er zijn genoeg routes door de stad of langere tochten door het landschap. Welke routes ga jij checken?