Je vrije dag spenderen in Coevorden is een aanrader. Je kunt hier namelijk meer dan genoeg doen, of je nu een inwoner bent of een bezoeker. Deze stad biedt genoeg opties op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar ook wanneer je een avontuurlijke activiteit wilt doen, of wanneer je wilt genieten van de natuur. Ook wanneer het regent kun je deze activiteiten ondernemen. Trek een regenpak aan en ga op avontuur!

Herken de historie van Coevorden

Coevorden is veel te doen op het gebied van cultuur en heeft een rijke historische geschiedenis. Deze geschiedenis is terug te zien in de straten en gebouwen van de stad. Een van de belangrijkste gebouwen in het kasteel, het enige kasteel in Drenthe, dat niet voor niets op de provinciale vlag prijkt. Dit kasteel dateert van 1024 en is destijds gebouwd door de Bisschop van Utrecht. Later is het kasteel verbouwd door onder andere Hertog Karel van Gelre. Na een tijd is de grote burcht grotendeel vervallen en leken de gebouwen meer op woningen. Het kasteel is tussen 1967 en 1972 opnieuw gerestaureerd en rond 2010 was dat nogmaals het geval. Het kasteel is in gebruik als restaurant en biedt vele mogelijkheden voor bijeenkomsten. Er worden regelmatig rondleidingen gehouden. Een prachtig monumentaal pand is ook de Stadskerk, de voormalige hervormde kerk. Ook Stedelijk Museum Coevorden is het bezoeken waard. Hier kun je meer leren over de geschiedenis van de stad en er zijn regelmatig exposities.

Een wandeling door de natuur

Houd je meer van natuur en rust? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan wandelen door een van de prachtige natuurgebieden in de omgeving. Ook in de regen is het de moeite waard om deze gebieden te bezoeken. Wanneer je een Rains regenjas aantrekt, zul je ook helemaal geen last hebben van de regen. Populaire wandelgebieden zijn onder andere te vinden in Boswachterij Gees en Boswachterij Sleen. Bovendien zijn er vele fiets- en wandelroutes om de omgeving te verkennen.

Avontuurlijke activiteiten in de omgeving

Ook op het gebied van avontuur is er meer dan genoeg te doen in en om Coevorden. Denk aan Het Kuierpad, het Ermerstrand in De Huttenheugte. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Wat betreft watersport zijn er voldoende mogelijkheden. In Coevorden zelf verzorgt Havenvereniging Coevorden regelmatig rondvaarten om de stad eens van een andere kant te bekijken. Er is dus meer dan genoeg te doen in en rond Coevorden, dus je hoeft je zeker niet te vervelen!