Zweeloo – In het kader van het Van Goghjaar zijn er allerlei activiteiten, onder andere in Zweeloo. Voor september staat ‘Zwerver in Zweeloo’ op het programma. Dat is een avondwandeltocht door Zweeloo met gidsen, muzikanten, kunstenaars en dansers op historische boerenerven.

De theatermakers van BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) houden deze bijzondere wandelingen. BUOG is in deze regio reeds bekend door de voorstelling ‘Woeste Gronden’ in ‘t Haantje tijdens het culturele jaar in de gemeente Coevorden.

Zevenmaal wordt de wandeltocht gehouden: van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september en van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 oktober, steeds vanaf 20.00 uur. “Beleef de emoties die Vincent van Gogh in Zweeloo beleefde”, zo kondigt BUOG aan op Facebook. Elke avond kunnen driehonderd gasten meedoen. Zij worden in vier groepen van 75 wandelaars ingedeeld en de start is op één van de vier historische locaties in Zweeloo. “Muzikanten brengen een korte muzikale beleving van ruim tien minuten, dansers geven een voorstelling en kunstenaars creëren in deze korte tijd een kunstwerk.” Zo worden vier locaties bezocht. De vier groepen gaan tot slot gezamenlijk naar het kerkje van Zweeloo, in 1883 getekend door Van Gogh. Aan beide kanten van het kerkje zijn korte muzikale theaterscènes van Vincent van Gogh en zijn broer Theo.

Kaarten à 21,50 euro zijn te bestellen via deze link. Meer informatie staat op de website van BUOG.