De eerste divisie, vanwege sponsorrechten officieel de Keuken Kampioen Divisie, is na de eredivisie de hoogste divisie van de KNVB. Het is de laagste divisie in het betaald voetbal.

In de eerste divisie spelen is natuurlijk niet niets. De divisie bestaat uit twintig teams, waaronder vier belofteteams. De twee teams die het hoogste eindigen mogen in de Eredivisie spelen. Belofteteams zijn uitgesloten van deelname aan de play-offwedstrijden om promotie/degradatie. Als een van deze teams periodekampioen wordt, wordt hun plaats voor deelname aan een play-offwedstrijd ingenomen door de nummer twee op de ranglijst voor die periode. Als de tweede op de ranglijst al een periodetitel heeft of ook een belofteteam is wordt gekeken naar het best geklasseerde team in de eindstand dat geen periodetitel heeft.

Het is dus belangrijk om te weten welke teams populair zijn, zodat jij weet op wie je je geld moet inzetten bij de beste bookmakers online.

FC Emmen

Het was een historisch moment in 2018: FC Emmen promoveerde naar de eredivisie. Het jaar erop kon FC Emmen zich handhaven in de eredivisie. Het seizoen 2019/2020 was lastig, maar uiteindelijk bleef de selectie in de eredivisie. Het daaropvolgende seizoen was een ander verhaal. Het lukte niet om zich te handhaven en de ploeg degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie na drie jaar eredivisie. Na een jaar herstelde FC Emmen zich en er was een kampioensfeest op het #Hierkomikweg-plein bij het stadion. Helaas mocht de selectie er maar een jaar van genieten. Dit seizoen wordt natuurlijk alles op alles gezet om weer te promoveren.

FC Groningen

De trots van het noorden is zeker een geduchte tegenstander, omdat dit team meestal in de eredivisie speelt. In mei 2023 was de degradatie echter een feit, nadat ze gelijkspel eindigden tegen Go Ahead Eagles. FC Groningen degradeerde voor het laatst in 1997/1998, maar vanaf toen krabbelde het team langzaam weer op. In 2000 waren ze weer terug en in 2006 wisten ze zelfs een plek te bemachtigen in het Europees voetbal. Ook in 2014/2015 deden ze mee aan de Europa League, en internationale clubs als SC Braga, Olympique Marseille en FC Slovan Liberec reisden af naar de Euroborg. Of FC Groningen ook deze keer weer een comeback weet te maken weten we niet, maar we moeten ze zeker niet onderschatten.

Roda JC Kerkrade

Ook Roda JC Kerkrade is een club om in de gaten te houden. Roda begon het nieuwe seizoen meteen al sterk. Ze versloegen Helmond Sport namelijk met 4-1, mede dankzij de doelpunten van Ould-Chikh, Zauner, Bangura en Daneels. Walid Ould- Chikh maakte al in de eerste vijf minuten een doelpunt. Twintig minuten later wist Zauner de voorsprong te verdubbelen. De tweede helft was spannender, en Helmond wist een tegendoelpunt te scoren, maar in de 86ste minuut bracht Saydou Bangura de voorsprong terug op twee. Daneels maakte nog een laatste doelpunt, en de wedstrijd eindigde met 4-1. Roda is dus zeker een team om in de gaten te houden.

Jong PSV

Ook Jong PSV begon het seizoen goed, en sleepte een overwinning tegen Telstar in de wacht. Of dit doorzet is nog afwachten, want tijdens de rust was het nog 0-0. In de tweede helft wisten de Eindhovenaren toch terug te komen, en werd het enige doelpunt door Jason van Duiven. Of de nieuwste aanwinst van Jong PSV, de middenvelder Malik Tillman, een succes wordt is nog afwachten. De speler, die eerst bij Bayern München voetbalde, wist nog geen indruk te maken en werd dus in de rust gewisseld.

Jong AZ

Ook de Alkmaarders begonnen het seizoen met een overwinning. Het enige doelpunt werd gescoord door de zeventienjarige Jayden Addai, een veelbelovende speler die vorig jaar nog de UEFA Youth League won. Hoewel Loek Postma nog een rode kaart kreeg kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een goed begin dus voor Jong AZ!

MVV Maastricht

MVV Maastricht begon het seizoen met een overwinning van 3-1 bij de derby bij VVV-Venlo. Hoewel VVV vorig seizoen de sterkste was leken de rollen nu omgedraaid. Ferre Slegers maakte het eerste doelpunt, en Marko Kleinen volgde ook al snel met een tweede goal. Hoewel het in de tweede helft nog even spannend werd toen Simon Janssen van VVV in de 76ste minuut nog scoorde mocht het niet meer baten. Koen Kostons scoorde met een strafschop het derde en laatste doelpunt.

FC Den Bosch

Tenslotte begon ook FC Den Bosch het seizoen sterk. Zij stonden tegenover Ado Den Haag, en behaalden een overwinning van 2-0. Het eerste doelpunt werd gescoord door Anass Ahannach in de 39ste minuut. Een tweede doelpunt van Asier Córdoba volgde even later. Het bleef uiteindelijk bij 2-0, maar FC Den Bosch is zeker een team om in de gaten te houden.

Natuurlijk zijn er veel veelbelovende teams die we niet hebben kunnen noemen, maar dit zijn onze favorieten. Op wie zou jij je geld inzetten?