Oosterhesselen – Landschapsbeheer Drenthe hield vandaag een cursus ‘Maaien met de zeis’ in het Zuster Mohrpark in Oosterhesselen. “We hebben gekozen voor deze locatie, omdat veel mensen uit het dorp betrokken zijn bij dit park”, aldus Pieter Posthumus, medewerker vrijwilligerswerk van Landschapsbeheer Drenthe. Regelmatig kwamen inwoners even een kijkje nemen.

“Er konden twintig mensen meedoen, maar er meldden zich maar liefst veertig personen aan. Mogelijkerwijs komt er een tweede cursus”, vertelt Posthumus. Hij wijst erop, dat de zeis een prima alternatief is voor een bosmaaier. “Als je het werken met de zeis goed onder de knie hebt, gaat dat net zo snel als met een bosmaaier. Bovendien is het minder zwaar en het maakt geen geluid.” De cursisten leerden niet alleen het werken met de zeis, maar ook het haren (scherp maken) van de zeis.

Wie ook aanwezig was, was de 88-jarige Derk Hilbrands uit Oosterhesselen. Hem hoef je niets te vertellen over de zeis. “Ik heb het land van de boerderij altijd met de zeis gedaan.” Hij genoot zichtbaar van de verrichtingen en nam zelf ook nog de zeis ter hand.