Coevorden – De toekomstige burgemeester Renze Bergsma en zijn gezin zijn inmiddels op ‘huizenjacht’. “Wij gaan ons in de gemeente vestigen. Het is dan ook van belang, dat het een huis moet zijn dat bij ons past. Een voorkeur voor een woonplaats hebben we nog niet”, aldus Bergsma.

Het gezin Bergsma woont in Woudrichem in Noord-Brabant. In de zomervakantie bivakkeerde het gezin op een minicamping in Schoonoord en heeft van daaruit het gebied verkend. “We hebben mooie activiteiten gedaan en de kinderen vonden het erg leuk. Mijn vrouw en ik hebben meegedaan aan een fietstocht op uitnodiging van de lokale LTO.” Het gezin bestaat uit Renze en Evalina Bergsma en drie kinderen: twee dochters (13 en 8) en een zoon (15).

Bergsma werd op 29 juni voorgedragen door de gemeenteraad. Enkele dagen geleden werd zijn benoeming bij koninklijk besluit bekrachtigd.

Renze Bergsma wordt op vrijdag 1 oktober geïnstalleerd als burgemeester door Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe. Vooralsnog zal Bergsma gebruikmaken van tijdelijke huisvesting, waarna zijn gezin volgt als er een passend huis is gevonden.

Zie ook:

“Je proeft de liefde voor stad en dorpen”