Coevorden/’t Haantje – Het kernteam van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 heeft deze week een tweede nieuwsbrief uitgebracht. Daarin wordt nog eens de muziektheaterproductie in ‘t Haantje onder de aandacht gebracht, waarvoor aanmeldingen welkom zijn. Projectleider van Coevorden Culturele Gemeente is Roelie Lubbers-Hilbrands.

Verhaal

De theaterproductie gaat over de boortoren in het gasveld bij ’t Haantje. Op 1 december 1965 begon de grond langzaam te borrelen. Er was een oorverdovend gerommel en de aarde slokte de 50 meter hoge boortoren en enkele caravans op. Het wordt een meertalige voorstelling in het Drents, het Nederlands en buitenlandse talen. Het thema is macht en manipulatie en het gebruik van de aarde.

Er zijn acht tot tien voorstellingen, die worden gespeeld in de buurt van ‘t Kraterbosje in ‘t Haantje. Aan deze productie werken enkele professionals mee. De organisatie is in handen van BUOG, Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, onder andere bekend van de grote muzikale en beeldende voorstelling op het TT-Circuit genaamd Jumping Jack. BUOG werkt nauw samen met het kernteam Culturele Gemeente.

In oktober/november volgen de audities, waarna in december 2020 met de leesrepetitie wordt gestart. In maart/april 2021 zijn de repetities op zaterdag, daarna op dinsdagavond met een onderbreking van 19 juli tot en met 15 augustus in verband met de zomervakantie.

Gezocht

Gezocht worden toneelverenigingen en gezelschappen, acteurs, zangers, figuranten, musici van verenigingen, bandjes of individuele muzikanten; dansers van allerlei leeftijden, lokale (horeca)ondernemers, lokale dienstverleners voor licht, geluid, podium, beveiliging, vrijwilligers voor onder andere decorbouw, kostuums maken, kappers, grimeurs. Ook zijn vrijwilligers nodig voor de kaartverkoop en controle, gastdames/heren, pr, foto en filmopnamen, opruimwerkzaamheden. Aanmelden kan tot 1 oktober 2020 via culturelegemeente@coevorden.nl.

Informatieavond

Er is een informatieavond op dinsdag 8 september vanaf 20.00 uur in de zaal van restaurant Wielens in Noord-Sleen. Aanmelden per vereniging kan voor maximaal twee personen. Aanmelden kan via mailadres culturelegemeente@coevorden.nl. Tijdens de avond is er nog een verrassende onthulling.

Coevorden is culturele gemeente van Drenthe vanaf de zomer van 2021 tot en met het jaar 2022. Het programmaplan ‘Verbonden in Verhalen’ is de basis voor een jaar vol historie, erfgoed en culturele initiatieven. De officiële start is in augustus 2021 tijdens de Garnizoensdagen.

De complete nieuwsbrief is via deze link te lezen. Coevorden Culturele Gemeente is nu ook te vinden op Facebook en Instagram.

Lees ook:

Coevorden en Groningen trekken samen op