Coevorden – In de uitwedstrijd van Germanicus tegen Jubbega kon trainer Jan Wielink niet beschikken over Milan van der Weide. Hierdoor kon de matchwinnaar van vorige week, Reinier de Boer, zijn opwachting maken in de basis.

Vanaf de eerste minuut maakte Jubbega duidelijk dat zij de drie punten mee naar huis wilde nemen. Germanicus stelde hier weinig tegenover. Toch was het Kain Hoogeveen die in de 18e minuut de keeper van Jubbega ver voor zijn doel zag staan. Maar met een doelpoging van een meter of 40 zeilde de bal een meter over het doel. Twee minuten later werd Jacco Kuiper van Jubbega niet goed verdedigd. Met een schot van ruim 20 meter van het doel, bracht hij Jubbega op 1-0. In de 26e minuut was het wederom Jacco Kuiper die simpel voor de 2-0 zorgde. Op slag van rust vanuit een corner voor Germanicus counterde Jubbega via Daryl de Vries naar de 3-0.

Na rust was het hetzelfde beeld: een gemakkelijk voetballend Jubbega en een worstelend Germanicus. Kain Hoogeveen maakte via een strafschop de 3-1 in de 65e minuut. Een minuut later zorgde spits Xander Houtkoop met een simpele voetbeweging voor de 4-1 voor Jubbega.

Jubbega behaalde een dik verdiende overwinning. Germanicus speelt volgende week een uitwedstrijd tegen WVV.