‘t Haantje – Het zit erop voor alle medewerkers aan de prachtige voorstelling ‘Woeste Gronden’. Het stuk werd maar liefst negen keer gespeeld op het festivalterrein nabij de plek waar in 1965 de boortoren in 1965 in de grond verdween. De voorstelling was zo in trek, dat een extra speelavond werd toegevoegd.

De spectaculaire openluchtvoorstelling was van de hand van theatergezelschap BUOG. In ‘Woeste Gronden’ stond het verhaal centraal van de 50 meter hoge boortoren die tijdens een proefboring in 1965 met veel geweld in de grond verdween. Het verhaal is gebaseerd op MacBeth en werd in het Drents vertaald door Jannie Boerema uit Zeijen. Dagelijks was er een avondvullend programma met een horecaplein, livemuziek, de voorstelling en waren Staatsbosbeheer, de NAM en de gemeente Coevorden present om informatie te verstrekken.

‘Woeste Gronden’ was na de officiële opening het tweede onderdeel van het jaar waarin Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 is. Voor meer informatie over het programma: www.cultureelcoevorden.nl.