Regio – Na het succes op 27 mei houdt Zoo Werkt ’t op donderdag 16 september van 11.00 tot 16.00 uur voor de tweede keer de Virtuele Banenbeurs Drenthe. Werkzoekenden, schoolverlaters en degenen die van baan veranderen kunnen vanaf hun pc, tablet of mobiele telefoon live een kijkje nemen bij regionale werkgevers en opleiders. Net als bij een echte beurs zijn de werkgevers en opleiders aanwezig met virtuele stands en kunnen ze via een onlineplatform met bezoekers kennismaken.

Nieuw op de Virtuele Banenbeurs Drenthe zijn deze keer de scholingshal en een hal waar profielen van beschikbare kandidaten zijn te vinden. Bezoekers kijken en kiezen zelf waar ze naar toe willen en met wie ze in contact willen komen. Interactie is daarbij het sleutelwoord. Zo hebben de kandidaten de mogelijkheid om met een werkgever of opleider in gesprek te gaan via chatten of beeldbellen. Ook kunnen ze workshops volgen over hoe je een professionele cv in elkaar zet en er worden handige tips gegeven als je solliciteert naar een baan. De diverse virtuele stands van de werkgevers en opleiders blijven na 16 september nog een jaar zichtbaar voor kandidaten.

Zoo Werkt ’t is een samenwerking van de Arbeidsmarktregio Drenthe (gemeente Emmen, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, gemeente De Wolden, gemeente Midden-Drenthe en UWV). Meer informatie staat op www.zoowerktt.nl.