Coevorden – AVC De Veste opende vanavond officieel het nieuwe atletiekveld. Meerkamper Pieter Braun van Team NL kwam speciaal naar Coevorden om het veld naast De Nieuwe Veste te openen.

Atletiekvereniging Coevorden De Veste bestaat nu ongeveer een jaar en is bestemd voor de jeugd. De vereniging groeit als kool en telt inmiddels meer dan honderd leden. Wethouder Joop Brink heette Peter Braun van harte welkom en toonde zich blij met zijn komst voor de opening.

Voor de officiële opening stelde Jeanine Hessels, bestuurslid van de vereniging, Pieter Braun enkele vragen die waren ingediend door de kinderen. Daaruit bleek, dat Pieter Braun eerst voetbalde. “Maar daar was ik niet zo goed in. Ik ben op mijn tiende of elfde begonnen met atletiek. Ik trainde in die tijd niet zoveel in vergelijking met nu: ik train momenteel elf of twaalf keer per week.” Dat boezemde ontzag in bij de aanwezigen.

Reeds in zijn jonge jaren behaalde hij Nederlandse titels. In 2012 werd hij Nederlands kampioen bij de A-junioren. Braun deed in 2016 mee aan de Olympische Spelen in Rio. Op de vraag waarop hij het meest trots is, zei hij: “Dat was toen ik in 2015 Europees kampioen werd. Ik vind het ook mooi, dat ik het hoogste heb kunnen bereiken in deze sport.”

Daarna was het tijd voor de officiële openingshandeling: Pieter Braun wierp een speer door een spandoek. Vervolgens waren er diverse activiteiten onder leiding van onder meer Braun. Voorzitter Sebastiaan Pol van AVC De Veste sloot de activiteiten af.