Winnaars sportverkiezingen bekend

Winnaars sportverkiezingen bekend

Coevorden – De winnaars van de sportverkiezingen zijn bekend: motorcoureur Dylan Czarkowski uit Coevorden (talent), Voltigeteam Zuidenveld 1 uit Sleen (sportteam), voetballer Jesper Bult uit Sleen (vrije categorie), Harry Streutker uit Coevorden voor dressuur twee- en vierspanpaarden (sportman) en zwemster Ismay Lichtendonk uit Coevorden (sportvrouw). Met uitzondering van de vrije categorie gaan deze sporters naar naar de Drentse sportverkiezingen op 28 maart in het Atlas Theater in Emmen.

De bekendmaking was tijdens een live-uitzending van streekomroep ZO!34 in De Fabriek van Theater Hofpoort. De presentatie was in handen van Marije van der Veen en Gert-Jan Lennips. De winnaars werden bekendgemaakt door sportwethouder Joop Brink en buurtsportcoach Youri Vendrig.

Niet alleen kwamen de genomineerden aan het woord, ook Tom Egberink -voormalig inwoner van Dalen- werd tijdens de uitzending geïnterviewd. Hij won op de Paralympics in Tokio een bronzen medaille op het onderdeel heren dubbelspel en een zilveren medaille op het heren enkelspel. Daarnaast is hij sinds enkele maanden drager van de Zilveren Ster van Coevorden. Tussen de bedrijven door was muziek te horen van Kaylee Landhuis en werd een eerder opgenomen interview met wethouder Joop Brink gehouden.

De winnaars kregen een bloemetje en een geldprijs, waarbij Brink benadrukte dat ook de andere sporters prima prestaties hebben geleverd.

De andere genomineerden waren per categorie: sporttalent, de ruiters Jayden Woering en Anica de Boer uit Sleen; sportteam: dames Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel; vrije categorie: turntrainster Kelly van Dijk uit Coevorden en Tennis- en padelvereniging LTC uit Dalen; sportman, ovalracer Reimon Bos uit Noord-Sleen en ovalracer Kevin Zwiep uit Schoonoord; sportvrouw, Kira Epping uit Oosterhesselen (sportvissen) en Iris Offrein uit Meppen (veldrijden).

In onderstaand bericht staat meer informatie over de prestaties en zijn filmpjes van de genomineerden te bekijken:

Stemmen voor sportverkiezingen geopend – update met filmpjes gemeente

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *