Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden houdt samen met Theater Hofpoort en Diversiteitsplatform Coevorden een historische modeshow op zondag 17 oktober in De Fabriek aan de Sint Jansstraat. Deze show vindt plaats in het kader van de Drentse Regenboogweek en wordt begeleid door Albert Kool van Stichting Oud-Oranje. De show toont kleding door alle emancipatiegolven door de jaren heen, gericht op de negentiende en twintigste eeuw.

Historie en hysterie

Voor de modeshow zijn we op zoek naar modellen. De kleding wordt geheel verzorgd door Stichting Oud-Oranje. Van hoepelrokken tot punt-bh’s: deze stichting is in het bezit van tot in de puntjes nagemaakte vorstelijke kostuums waardoor iedereen die er een draagt zich ook echt een koningin voelt! Historie en hysterie liggen in deze show dicht bij elkaar.

De modellen dienen om 14.00 uur aanwezig te zijn, de modeshow start om 16.00 uur. De vrouwenkleding is beschikbaar in de maten 36 to en met 48 en de herenkleding van de maten 48 tot en met 52. Net als een echt model zullen de modellen zich vaak omkleden in gemeenschappelijke ruimtes, waarbij zij af en toe ook geholpen worden bij het aantrekken van de kleding.

Aanmelden

Geïnteresseerde modellen in spe kunnen zich aanmelden door voor woensdag 6 oktober te mailen naar info@museumcoevorden.nl. Vermeld hierbij uw voor- en achternaam, kledingmaten (onder- en bovenmaat) en of u mannen- of vrouwenkleding wilt dragen. Deelnemers krijgen een week tevoren extra informatie per mail. Bezoekers voor de modeshow kunnen zich melden bij Theater Hofpoort.

Zie ook:

‘Coevorden bekent kleur’: uitvoerig programma in Regenboogweek