Coevorden – Schaakclub Het Kasteel start het schaakseizoen op vrijdagavond 9 september met een schaaksimultaan door meervoudig clubkampioen Stephan Broertjes. Hij speelt tegelijkertijd tegen alle andere deelnemers; door het gebrek aan denktijd betekent dat een pittige avond voor Stephan.

De avond is vrij toegankelijk voor iedereen die zin heeft om een schaakwedstrijd tegen de lokale clubkampioen te spelen. Je hoeft dus geen lid te zijn van Het Kasteel en aanmelden is niet nodig. Een uitgelezen mogelijkheid voor de huisschakers in Coevorden om zich te meten met een topspeler als Broertjes. De simultaan begint om 20.00 uur.

Nieuwe locatie

De schaakclub uit Coevorden heeft een nieuwe speellocatie gevonden. Het bestuur is erg tevreden dat met ingang van dit seizoen de clubavonden plaatsvinden in het gebouw van Jeu de Boulesvereniging Coevorden aan de Nordhornerstraat 25, naast de tennisbanen. De interne competitie start op vrijdag 16 september. Het Kasteel neemt dit jaar met twee teams deel aan de externe competitie van de Noordelijke Schaakbond, waarbij het eerste team uitkomt in de hoogste klasse.

Foto: pexels.com.