Dalen/Oosterhesselen – Nog tot en met 23 juli werkt de Provincie Drenthe op twee locaties aan de weg tussen Dalen en Oosterhesselen. Het gaat om werkzaamheden op het gedeelte tussen Dalen en Wachtum (van de rotonde bij de Giestee/op- en afrit N34 tot de rotonde bij de op- en afrit van de A37) en om werkzaamheden bij de rotonde bij Oosterhesselen. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bovenste laag van het asfalt en het aanbrengen van nieuwe belijning.

Tijdens de werkzaamheden zijn beide weggedeelten afgesloten voor het doorgaande verkeer. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. Voor het overige verkeer worden omleidingsroutes met borden aangegeven. De buslijnen die gebruik maken van deze weg zullen een alternatieve route rijden.

Lijn 25 rijdt in Wachtum via een aangepaste route. De halte Rieweg vervalt in de periode van de wegwerkzaamheden. Lijn 25 rijdt in Oosterhesselen via een aangepaste route, de haltes Burg. De Kockstraat en Geserweg vervallen. Ook lijn 27 rijdt een aangepast routes. Daardoor vervallen de haltes Hoogeveense Vaart 84, Goringdijk, Oude Steeg, Geserweg en De Kockstraat 1. Uitstappen kan bij de haltes Brug, Zwinderen of Irenelaan. Zie hiervoor de website van Qbuzz.

Foto: Google Maps.