Coevorden – De teams van de Roparun kwamen vanavond voor de eerste keer door Coevorden, morgen is de tweede doorkomst. De familie Hoegen van de Rhododendron had zich, met hulp van vrijwilligers, hiervoor ingespannen en heeft ook de Doorkomst Roparun Coevorden op zondag touw gezet.

De teams, waaronder De Turfrunners en Sleen4life, startten zaterdagmiddag vanaf Vliegveld Twente. De deelnemers leggen 560 kilometer af om op maandag 6 juni te finishen in Rotterdam. De teams bestaan uit hardlopers, begeleidende fietsers, chauffeurs, cateraars en navigators. In Coevorden was vanavond het basiskamp van De Turfrunners ingericht bij de fysiopraktijk aan de Eendrachtstraat.

Het hele gezin Hoegen, bestaande uit Bert en Marjon en hun kinderen Jeroen en Nicol, zijn betrokken bij de organisatie. Nicol had voor alle teams een geschenkje gemaakt, een Eerste Hulp bij Roparun, dat werd uitgereikt aan de chauffeurs en hun passagiers.

De teams kwamen binnen via De Mars en liepen via de Rhododendron. Daar was gezorgd voor een leuke doorkomst met muziek en zang van Tonny Janssen. Diverse bewoners hadden vlaggen en ballonnen opgehangen. De teams kregen er een warme ontvangst. De teams liepen vervolgens via de Nordhornerstraat en via Ossehaar naar het Stieltjeskanaal om hun route te vervolgen.

De doorkomst in de gemeente Coevorden van morgen is in Sleen, Dalen en Coevorden. Het programma is HIER te bekijken. De teams zijn te volgen via deze link.