Sleen – Nico Papineau Salm, voorzitter De Hollandsche Molen, brengt dinsdag 28 juni om 12.00 uur een bezoek aan molen De Hoop in Sleen. Hij doet dit in het kader van de reeks van honderd bezoeken die hij voor mei 2023 door het hele land uitvoert.

Per fiets en trein

Hij maakt daarbij uitsluitend gebruik van trein en fiets. Papineau Salm komt op bezoek met het oog op het honderdjarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023.

Papineau Salm praat bij al zijn bezoeken met de vrijwilligers. Hij vindt persoonlijk contact met de mensen in het veld heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Hij wil van de vrijwilligers horen wat de molen voor hen én de plaatselijke bevolking betekent. Wat gaat goed bij het ‘draaiende houden’ van de molen, wat kan er beter? Daar is hij nieuwsgierig naar. Ook hoort hij graag wat het beleid van Het Drentse Landschap is. Een vertegenwoordiger van het Drentse Landschap is dan ook aanwezig, evenals het bestuur, de molenaars en de vrijwilligers.

Lees meer over zijn tour op de Facebookpagina van De Hollandsche Molen en op de website.