Coevorden – De regionale voorronde van de ‘Schaak-Off’ van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond vindt ditmaal voor het eerst plaats in Coevorden. Op 61 locaties zijn voorrondes. De voorronde in Coevorden vindt plaats op vrijdag 6 oktober in het clubgebouw van Jeu de Boulesvereniging Coevorden en begint om 19.45 uur. Schaakclub Het Kasteel hoopt op veel deelnemers.

Voor alle schaakliefhebbers

De Schaak-Off is een landelijk toernooi voor álle schaakliefhebbers. Het is niet nodig om lid te zijn van een club of om heel goed te kunnen schaken, iedereen die geïnteresseerd is en eens wil schaken tegen andere spelers van zijn of haar eigen niveau is welkom. Iedere deelnemers speelt drie partijen, waarbij de schaakklok wordt gebruikt. Voor je eigen zetten krijg je twintig minuten bedenktijd en vijf seconden extra voor elke uitgevoerde zet.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via startmet.schaken.nl. Deelname kost 10 euro en naast het schaken voor leuke prijzen krijg je een maand lang toegang tot de website van Chessable, waarmee je nog beter kan leren schaken.