Vol enthousiasme aan de slag bij de aftrap van ‘Gekleurd Grijs’

Vol enthousiasme aan de slag bij de aftrap van ‘Gekleurd Grijs’

Coevorden – In MFC Ravelijn Verbindt was vanmiddag de aftrap van de actiemaand ‘Gekleurd Grijs’ van Stichting Kunst & Cultuur Drenthe. Deelnemers konden meedoen aan workshops acrylgieten, schilderijen maken met materialen uit de natuur en djembé. Na afloop was er accordeonmuziek. Vol enthousiasme gingen de deelnemers, louter dames, aan de slag.

Bij de workshop ‘Natuur aan de muur’ van Saskia de Groot maakte een groep dames 3D-schilderijen van natuurlijke materialen zoals mos en takjes. De workshop acrylgieten werd gedaan door Beatrix Copier. Daarbij werden diverse kleuren verdunde acrylverf op een doek gegoten waardoor abstracte afbeeldingen ontstonden. De komende tijd zijn er nog workshops acrylgieten in Aalden.

In de workshop ‘Harry’s Trommelhok’ leerde Harry Pol de deelnemers hoe zij de trommel met hun handen bespelen. Dat lukte al vrij snel.

De actiemaand Gekleurd Grijs is bedoeld om senioren te laten kennismaken met allerlei vormen van kunst en cultuur. Zo kan er worden gedanst, gezongen, geschilderd en er worden theatervoorstellingen en films met korting aangeboden.

Activiteiten

Er zijn nog diverse andere activiteiten in het kader van ‘Gekleurd Grijs’ in de gemeente Coevorden. Zo zijn Neuro Graphic Art van SAM Drenthe in De Aelder Meent Aalden, een middag in de synagoge aan de Kerkstraat in Coevorden, kennismaken met acrylgieten in Aalden, spinnen met schapenwol in ‘t Haantje, portrettekenen in Studio Concrea in Schoonoord, Zwart-wit bos, workshop heelal in Coevorden en workshop druppels van het Coevorder Kunstenaarscollectief in Coevorden, een lezing met rondleiding in Museum Thijnhof in Coevorden, creatief aan de keukentafel in Aalden.Meer informatie hierover is te vinden via deze link. De activiteiten kunnen per gemeente worden weergegeven.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

mei 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort