Coevorden – In Museum Thijnhof is een expositie van werken van Rob van Klaveren, Karin Broekhuijsen en Claartje van der Linden.

Het werk van fotografe Karin Broekhuijsen uit De Kiel, nog net in de gemeente Coevorden, is heel bijzonder. Karin heeft een passie voor landschaps-, natuur- en weerfotografie. Zij staat daarvoor elke morgen heel vroeg op om de allermooiste foto’s te maken. Zij bracht diverse boeken uit met de meest fraaie beelden van Drenthe, waarvan er een te bekijken is in het museum.

Claartje van der Linden uit Groningen is de schoondochter van Karin en het is voor de eerste keer dat zij samen exposeren. Zij schildert en tekent de schoonheid van de natuur in alle seizoenen, (familie)scènes en thema’s als troost, licht en verbeelding.

Rob van Klaveren woont in België, maar werkt veelal in Noord-Brabant. Hij experimenteerde op de middelbare school met olieverf, maar volgde nooit les. Tijdens zijn studie geneeskunde en de vervolgopleiding tot longarts had hij altijd zijn schildersezel naast zijn bureau staan. Door drukke werkzaamheden kwam hij een aantal jaren niet aan schilderen toe, maar sinds 2011 is hij weer volop bezig met magisch-realistisch werk.

Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met 16 april. Meer informatie over het museum staat op www.thijnhof.nl.

Foto: een werk van Rob van Klaveren.