Coevorden – Wethouder Joop Brink en voorzitter Alexandra de Vries van BSV Poppenhare openden zaterdagochtend de compleet vernieuwde playground achter het buurtgebouw aan de Jeroen Boschstraat/Jan van Eijckstraat in de wijk.

Joop Brink legde in zijn toespraak de nadruk op bewegen. “Ook de leefstijl kan een enorme impuls krijgen. BSV Poppenhare heeft de plannen enorm goed opgepak. De BSV ging het traject van Leader in en dat is geen gemakkelijk traject, dat gaat gepaard met een hele papierwinkel.” Vanuit Leader Zuidoost-Drenthe (vanuit Leader worden projecten voor leefbaarheid gesteund) 150.000 euro. De overige 150.000 euro werden bijeengebracht uit diverse fondsen.

Gebuffeld

“Maar het gaat niet alleen om geld, het gaat ook om menskracht. De vrijwilligers hebben enorm gebuffeld om dit voor elkaar te krijgen. Zij deden allerlei werkzaamheden”, aldus Brink. En tot besluit: “hier kunnen we met elkaar gezond blijven en plezier hebben.”

Activiteiten

Vervolgens werd het lint doorgeknipt en kon iedereen gebruikmaken van de playground. Er waren zaterdagmiddag allerlei activiteiten, zoals een reptielenshow, oud-Hollandse spelletjes, lasergamen en bubblesoccer.

De playground werd in 2008 geopend. De kosten ervoor waren 60.000 euro, waarvan 20.000 euro kwam vanuit het Richard Krajicek Foundation. Een bedrag uit het leefbaarheidsfonds van de gemeente en Domesta werd ingezet en ook het Oranjefonds en het VSB-fonds droegen bij aan het benodigde budget. Richard Krajicek opende de playground, die de naam De Poppe meekreeg.

Helaas begonnen de betonnen vloeren al snel te scheuren. In mei 2019 werd het startsein gegeven voor renovatie, die dus nu is afgerond dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Niet alleen is de playground voor kinderen uit de buurt, maar ook voor De Sponk, de Brede School SOM en ouderen. De playground ziet er weer pico bello uit, zodat iedereen weer jaren plezier kan hebben van deze voorziening. Op de Facebookpagina van BSV Poppenhare staan meer foto’s.