Coevorden – De kogel is door de kerk. Plaza Sportz Coevorden gaat haar padelactiviteiten verder uitbreiden! Komende maand wordt gestart met de werkzaamheden, zodat er straks vijf padelbanen en een singlebaan zijn. Dat betekent, dat er twee banen bijkomen, waaronder een Centre Court met uitloop. Deze keuze leidt ertoe dat de twee nog aanwezige tennisbanen in Plaza Sportz Coevorden verdwijnen.

De uitbreiding geeft Plaza Sportz de mogelijkheid om meer padelactiviteiten aan te bieden. Voor bedrijven is het straks mogelijk om met een grotere groep werknemers kennis te maken met de sport en zelfs vergaderen en padellen te combineren. Maandelijks wordt het Up & Down-toernooi gehouden. Dat vindt plaats op elke laatste zaterdag van de maand. Er is plaats voor veertien spelers. Begin juni wordt gestart met ‘De Padelclub Ontbijtsessie’. Daarnaast worden voor kinderen speelgelegenheden gerealiseerd op de open ruimte naast de padelbaan.

De KNLTB houdt in juni en juli de zomercompetitie, die bestaat uit vijf speelronden (uit- en thuiswedstrijden) tegen gelijkwaardige spelers. Voor de dames is er een eigen padelcompetitie. Er kan competitie worden gespeeld op alle niveaus. Elk team bestaat uit minimaal vier spelers. Inschrijven kan nog tot 3 mei.

Op 1 april wordt gestart met de tweede editie van de clubladder. Deze jaargang worden dertien spelrondes in twee categorieën gespeeld: dames/mix en heren. Aanmelden kan nog. Voor zaterdag 6 april staan de finales van de eerste editie van de clubladder op het programma. In de namiddag zijn de halve finales en finales bij de heren- en de dames-/mixcategorieën op het programma met aansluitend een dinerbuffet en feestavond.

Zie voor meer informatie de website van Plaza Sportz Coevorden.