Coevorden – In de gemeente Coevorden is het aantal personen, bij wie corona is vastgesteld, twintig. Het werkelijke aantal besmettingen is hoger, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

In Drenthe gaat het in totaal om 127 besmettingen. Helaas zijn er afgelopen dag nog twee mensen overleden, waarmee het aantal overledenen door corona in Drenthe op vijf komt.

“Dit betreft alleen de vastgestelde besmettingen in Drenthe. Dit geeft een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep mensen nog getest wordt”, aldus de GGD Drenthe op de website. De meeste testen vinden plaats bij degenen, die bij opname in het ziekenhuis verdacht worden van COVID-19, zorgmedewerkers met klachten en die werkzaamheden uitvoeren waarin ze niet of nauwelijks vervangen kunnen worden en kwetsbare mensen als dat gevolgen heeft voor de behandeling of het beleid, bijvoorbeeld omdat ze in een zorginstelling verblijven.

In Nederland zijn 12.595 besmettingen vastgesteld, een toename van 845 ten opzichte van maandag. Het aantal ziekenhuisopnames is 4.712, een stijging van 722 in vergelijking met maandag. Het aantal overledenen is 1.039, van hen overleden er 175 afgelopen dag.