Gramsbergen/regio – Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en de Gramsberger Vechtezomp bieden een fantastische ontdekkingsreis op een historisch schip: de zomp. Dit is een replica van een oude platbodemboot, zoals die vroeger op de Vecht voer.

Varend klaslokaal

De doelgroep is het basisonderwijs en de groepen 6 tot en met 8 in de buitenschoolse opvang. Er wordt twee uur over de Vecht gevaren met de zomp Grammesberghe. Tijdens de vaartocht wijzen speciale Vechtrangers de passagiers op de bezienswaardigheden langs de route en vertellen ze over de historie en de natuur. Deelnemers kunnen waterdiertjes vangen, de naam erbij zoeken en vogels spotten. Er is een schatkist aan boord met loeppotjes, zoekkaarten, eieren, schedeltjes, verrekijkers en meer. Zo wordt een vaartocht een echte belevenis!

Dit varende klaslokaal is mogelijk op maandag of vrijdag in het vaarseizoen (tot 1 oktober). Ook families of andere groepen zijn welkom. Op de boot is plek voor maximaal 22 personen. Het vertrek en de aankomst zijn bij het botenhuis naast De Mommeriete in Gramsbergen. Daar is beperkte parkeergelegenheid. Kinderen zijn verplicht een zwemvest te dragen tijdens de vaartocht, zwemvesten zijn aanwezig op de zomp.

Boeken kan via De Koppel, bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur: 0523-273388 of info@dekoppel.com en De Vechtezomp, 06-10258630 of www.vechtezomp.nl.